Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Taxateur worden, zo doet u dat

Bij IPD Opleidingen bieden wij opleidingen voor makelaars en taxateurs. Deze beroepen kennen veel overlap, omdat veel van de kennis en vaardigheden voor deze beroepen hetzelfde zijn. De basisopleiding is daarom ook hetzelfde. Daarna kunt u zich specialiseren tot taxateur.

Daarnaast kunt u zichzelf aanmelden voor de opleiding WOZ-medewerker. U gaat dan specifiek werken voor gemeentes of vergelijkbare organisaties om ondersteuning te geven in de uitvoering van de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken).

 

Bekijk hier de opleidingen voor taxateurs:


Nieuwe subsidieregeling, €1000 vergoeding! Bel ons als u gebruik wilt maken van het STAP-budget: 030 244 77 30 Phone

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) 

De vakkennis van de makelaar en van de taxateur kennen veel overeenkomsten. Daarom volgen makelaars en taxateurs dezelfde basisopleiding. Wie als taxateur wil werken, zal zich daarvoor willen registreren bij het NRVT, het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs.

NRVT registreert vastgoedtaxateurs op persoonlijke titel en zorgt voor eenduidige gedrags- en beroepsregels en reglementen. NRVT houdt daarbij toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en Permanente Educatie en borgt daarmee de kwaliteit van de geregistreerde taxateurs. Daarnaast kent NRVT een eigen centraal tuchtrechtstelsel, dat voorziet in een consistente, transparante en onafhankelijke tuchtrechtspraak voor alle geregistreerde taxateurs.

U kunt ervoor kiezen om zowel makelaar als taxateur te worden. In dat geval wilt u, naast registratie bij de NRVT, ook uw papieren halen als KRMT-makelaar of als Register-Makelaar (RM). Lees ook: De certificeringen voor de makelaar-taxateur – welke zijn er?

 

Basistheorie Vastgoed

De basisopleiding van een taxateur is de Basistheorie Vastgoed. Dit is dus dezelfde basisopleiding die ook makelaars volgen. Tijdens de basisopleiding wordt u voorbereid op de examens Privaatrecht, Publiekrecht, Bouwkunde (A en B), Vastgoedeconomie en Financiën & Fiscaliteiten. Haalt u alle examens voor deze vakken, dan krijgt u van examenbureau SVMNIVO het basisdiploma. Daarmee kunt u al aan de slag bij veel makelaarskantoren of als vastgoedspecialist bij een woningbouwvereniging of een gemeente. Officieel geregistreerd taxateur bent u dan nog niet, een taxateur-opleiding vraagt verdere specialisatie. 

 

Bestel nu onze uitgebreide makelaarsbrochure inclusief informatie voor de taxateur.

makelaar-worden-brochure

Algemene Taxatieleer

Nadat u de basistheorie vastgoeddeskundige afgerond hebt kunt u kiezen voor de specialisatie taxateur. Of u nu Taxateur Wonen of Bedrijfsmatig Vastgoed wilt worden, u start met Algemene Taxatieleer. U krijgt hier de basis behandeld van het waarderen. De volgende onderwerpen worden behandeld:  waarderen (o.a. taxatieproces, waardebegrippen en NEN2580), vastgoedrekenen (modelmatige waardebepalingen, enkelvoudige regressieanalyse, rekentechnieken en -methodieken) ene ethiek en integriteit (waaronder AVG, WFT en tuchtrecht). De cursus sluit u af met de flextoets Algemene taxatieleer bij SVMNIVO.

Welke specialisatie kiest u? 

Na het behalen van het theoretische SVMNIVO examen kunt u kiezen of u zich wilt specialiseren als Taxateur Wonen of Taxateur BV. Na de specialisatie mag u zich inschrijven als gezel bij het NRVT. Onder toezicht van een meester kunt u dan uw opleidingstraject afronden. Meer informatie over het Meester-Gezel traject vindt u op de site van het NRVT. Daarna bent u helemaal klaar om als register taxateur verder carrière te maken!

Welke richting u ook kiest, u start met Algemene taxatieleer. Daarna hoeft u pas te kiezen of u taxateur Wonen of Taxateur BV wordt!

  • Taxateur Wonen - voor het taxeren van woningen
  • Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed - voor taxaties van commercieel vastgoed
  • Taxateur Landelijk Vastgoed - voor taxaties van vastgoed in het buitengebied
  • Taxateur WOZ - voor taxaties in verband met de Wet Waardering onroerende zaken (Wet WOZ)

Specialisatie Wonen

Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige en Algemene Taxatieleer kunt u zich specialiseren in woningtaxaties. Dit is de laatste stap voor u zich Basistaxateur Wonen mag noemen en als gezel aan de slag mag.

Als u het complete opleidingstraject voor Basistaxateur Wonen heeft afgerond, kunt u zichzelf als gezel inschrijven bij de Kamer Wonen van de NRVT. Onder toezicht van een meester kunt u dan uw opleidingstraject afronden. Meer informatie over het Meester-Gezel traject vindt u HIER. Daarna bent u helemaal klaar om als register taxateur verder carrière te maken!

Specialisatie Bedrijfsmatig Vastgoed

Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige en Algemene Taxatieleer kunt u ook specialiseren in Bedrijfsmatig Vastgoed. U richt zich dan op taxaties van commercieel vastgoed, zoals kantoren, winkels en horeca. Dit is de laatste stap voor u zich Basistaxateur Bedrijfsmatig mag noemen en als gezel aan de slag mag.

Als u het complete opleidingstraject voor Basistaxateur Bedrijfsmatig heeft afgerond, kunt u zichzelf als gezel inschrijven bij de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) van de NRVT. Onder toezicht van een meester kunt u dan uw opleidingstraject afronden. Meer informatie over het Meester-Gezel traject vindt u HIER. Daarna bent u helemaal klaar om als register taxateur verder carrière te maken!

Specialisatie Landelijk Vastgoed

Na de Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u ook specialiseren in Landelijk Vastgoed. U richt zich dan op taxaties van vastgoed in het buitengebied, zoals agrarische bedrijven, landgoederen enzovoort.

Als u het complete opleidingstraject voor Basistaxateur heeft afgerond, kunt u zichzelf als gezel inschrijven bij de Kamer Landelijk Vastgoed (LAV) van de NRVT. Als u nog geen vastgoedopleiding heeft gevolgd en u wilt taxateur worden, dan kunt u zich nu al zonder problemen inschrijven voor de Basistheorie Vastgoed en Algemene Taxatieleer voor makelaars en taxateurs.

Taxateur WOZ 

Ook kunt u zichzelf aanmelden voor de opleiding WOZ-medewerker. U gaat dan specifiek werken voor gemeentes of vergelijkbare organisaties om ondersteuning te geven in de uitvoering van de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken).

Een WOZ-taxateur moet eerst de basiskennis in huis hebben voordat hij of zij zich kan specialiseren in de WOZ. Als u nog geen opleidingen in de WOZ of de taxatie heeft gevolgd, kunt u zich zonder problemen inschrijven voor de volgende opleidingen:

Daarna kunt u zich specialiseren tot WOZ-taxateur.

Hoe ziet het vervolgtraject van de WOZ-taxateur eruit? Net als bij andere taxatie-opleidingen komt het erop neer dat u via een aantal lesmodules gaat werken aan uw theoretische kennis en aan uw praktijkvaardigheden. Ook hier zullen naar verwachting een portfolio en een assessment onderdeel zijn van de opleiding. U gaat ook een periode werken onder begeleiding van een ervaren taxateur.  

 

Eisen van de Waarderingskamer

De kwalificaties voor WOZ-taxateur zijn vastgesteld door de Waarderingskamer. Deze houdt zich specifiek bezig met toezicht op de uitvoering Wet WOZ.

 

Nascholen en hercertificeren 

Taxateur worden is één ding… als u eenmaal uw diploma heeft, zult u zich jaarlijks moeten bijscholen om uw NRVT-registratie te behouden. Zo blijven uw kennis en vaardigheden op het gebied van taxeren actueel. U kunt zich hercertificeren via onze opleidingspartner KPE.

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: