Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Wat is een goede vastgoedopleiding? 

Wie op internet zoekt naar een studie vastgoed of opleiding vastgoed en makelaardij, vindt grofweg twee richtingen: hbo-studies - zoals Vastgoed en Makelaardij - of praktijkgerichte particuliere vastgoedopleidingen zoals die bij IPD Opleidingen. In dit artikel leest u over de verschillen tussen deze twee varianten.

makelaar-worden-brochure

Hbo-opleiding vastgoed

Als u staat voor een studiekeuze na de middelbare school en u wilt de hbo-route volgen, dan is een opleiding Vastgoed en Makelaardij een uitstekende keuze! Wij horen dagelijks de boeiende verhalen van studenten en docenten die werken of stage lopen in de vastgoedwereld dus we kunnen u alleen maar gelijk geven: in het vastgoed is veel werk, in een dynamische werkomgeving met perspectief. Weet u al zeker dat u makelaar of taxateur wilt worden? Lees dan even verder: een praktijkopleiding vastgoed en makelaardij is voor u wellicht veel beter. In ieder geval is dat sneller en deze rout leidt u direct naar de benodigde erkende papieren in de makelaardij (in tegenstellling tot een hbo-opleiding).

Praktijkopleiding vastgoed en makelaardij

Als u geen zin, tijd of geld heeft voor een vierjarige vastgoedstudie, dan kunt u voor een kortere route kiezen. Een erkende makelaarsopleiding is dan een prima alternatief. Een opleiding tot makelaar is meer dan het misschien in eerste instantie lijkt. U gaat niet zomaar wat leren, maar u krijgt een brede vastgoedopleiding waar alle aspecten van vastgoed en makelaardij aan bod komen. Dit leert u op mbo+/hbo-niveau. Juridische aspecten, bouwkunde, economie, marketing, enzovoort. Iedere aanvullende opleiding of specialisatie brengt u verder in de wereld van het vastgoed.

Bij IPD Opleidingen bieden we alle praktische varianten van makelaardij-opleidingen en aanvullende cursussen. De basisopleiding duurt ongeveer 1 jaar (dagopleiding) of 2 jaar (avondopleiding) als u alle modules in 1 keer achter elkaar volgt. Dit zijn deeltijd-opleidingen met een dag of avond les per week. IPD Opleidingen biedt ook intensieve opleidingen met 2 lesdagen per week.

In het vastgoed: makelaarspapieren halen?

Als u via uw vastgoed-opleiding echt de makelaardij in wilt, dan is het slim een erkende makelaardij-opleiding te gaan volgen en examen te doen bij exameninstituut SVMNIVO. De bekende brancheverenigingen vragen vinden het namelijk belangrijk dat u deze diploma’s behaalt (verschillende niveaus) en dat u gecertificeerd bent. Zelfs als u een hbo-opleiding afrondt, zult u vaak toch nog aanvullende opleidingen en trainingen vastgoed en makelaardij moeten doen en examens moeten halen om die erkenning te krijgen. Als u een hbo-opleiding in het vastgoed hebt afgerond, krijgt u meestal wel enkele vrijstellingen tijdens de basisopleiding.

Lees verder...

Met welke opleiding kunt u makelaar worden?

Lees de uitgebreide beschrijving

Welke makelaardij-opleiding kiest u?

Bekijk alle varianten

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: